0327. Rebarborové chrumkanie_03

Zapekaná rebarbora s chrumkavou posýpkou

Výživové Hodnoty:

4 porcií / ks
35 minút
1 porcia (180g) obsahuje:
235 kcal
30 g sacharidov
10 g tuku
6 g bielkovín

Popis:

Na lete mám rada to, že máme na výber to najlepšie čerstvé a sezónne ovocie! Maliny, ríbezle, jahody, čerešne...Najmä ešte ak máme tú možnosť si to dopestovať sami vo vlastnej záhrade. Dnes som zvolila rebarboru a pripravila z nej tento vynikajúci recept, ktorý si môžete dopriať na raňajky, alebo ak ho dobre vychladíte, poslúži aj ako svieži dezert.Pýtate sa, čo je to za chrumkavú posýpku na vrchu? Orechy, ovsené vločky, arašidové maslo, med, škorica...Asi už nemusím ani pokračovať, však? :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Rebarbora:

2 šálky nakrájaná rebarbora
- - šťava z 1/2 pomaranča
2 a 1/2 PL agave sirup
3/4 PL arrowroot prášok

Posýpka:

1 ČL mletá škorica
2 PL arašidové maslo
1/2 šálky ovsená múka
1/3 šálky nahrubo posekané orechy
1 PL agave sirup
2 PL ovsené vločky

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na zapekanie vyložila papierom na pečenie (hlbší plech, rozmer 31×24 cm).

Rebarboru som si zmiešala v hlbokej miske spolu s medom, pomarančovou šťavou, arrowroot práškom a premiestnila na plech.

V ďalšej miske som si pridala všetky suroviny na posýpku a prstami vypracovala hrudkové cesto (mrveničku). Touto zmesou som rovnomerne posypala vrch rebarbory a dala zapiecť na 20-25 minút.

Servírujeme s kopčekom bieleho jogurtu.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky