Zapekaná banánová loďka s kešu maslom a horkou čokoládou

Info:

1 porcia
Predpríprava: 3 minúty
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 13 minút
1 porcia obsahuje:
275 kcal
Sacharidy: 30 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Máte chuť na sladký banán v kombinácií s orechovým maslom? Ja tiež! Neviem si predstaviť lepšie využitie ako toto. Načo nejaký presladený, tučný, vysoko-kalorický banánový split, keď môžete mať toto!

Zapekaný rozpučený banán, preliaty krémovým kešu maslom a rozpustenou horkou čokoládou na vrchu. Lahodný a zdravý dezert, ktorý sa vám bude rozpúšťať na jazyku.

Každé sústo je zmesou rôznych textúr.

Môžete si ho vychutnať na raňajky, ráno pred tréningom, alebo ako dezert poobede. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● banán - 1 ks -
● kešu maslo - 1 PL -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 1 a 1/2 PL -
● mletá škorica - štipka - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. S ostrým nožíkom som si banán (banán nešúpte) rozrezala pozdĺžne, od jedného konca k druhému a opatrne roztvorila. Vidličkou som vnútro banánu rozpučila (skoro na kašu). Na vrch banánu som pridala kešu maslo, kúsky horkej čokolády a troška škorice. Banán som celý zabalila do alobalu a premiestnila na plech. Zapekala som 10-12 minút, dokiaľ sa kešu maslo a čokoláda neroztopila.

Banán rozbaľujte opatrne! Vo vnútri je nahromadená para, tak aby ste sa nepopálili. Kto chce, môže si na vrch pridať kopček jogurtu a posypať trochou domácej granoly.

Dobrú chuť! 🙂