Zapekaná banánová loďka s kešu maslom a horkou čokoládou
Info:
Úvod:
Máte chuť na sladký banán v kombinácií s orechovým maslom? Ja tiež! Neviem si predstaviť lepšie využitie ako toto. Načo nejaký presladený, tučný, vysoko-kalorický banánový split, keď môžete mať toto!
Zapekaný rozpučený banán, preliaty krémovým kešu maslom a rozpustenou horkou čokoládou na vrchu. Lahodný a zdravý dezert, ktorý sa vám bude rozpúšťať na jazyku.
Každé sústo je zmesou rôznych textúr.
Môžete si ho vychutnať na raňajky, ráno pred tréningom, alebo ako dezert poobede. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. S ostrým nožíkom som si banán (banán nešúpte) rozrezala pozdĺžne, od jedného konca k druhému a opatrne roztvorila. Vidličkou som vnútro banánu rozpučila (skoro na kašu). Na vrch banánu som pridala kešu maslo, kúsky horkej čokolády a troška škorice. Banán som celý zabalila do alobalu a premiestnila na plech. Zapekala som 10-12 minút, dokiaľ sa kešu maslo a čokoláda neroztopila.
Banán rozbaľujte opatrne! Vo vnútri je nahromadená para, tak aby ste sa nepopálili. Kto chce, môže si na vrch pridať kopček jogurtu a posypať trochou domácej granoly.
Dobrú chuť! 🙂