Vegan dubákový krém (polievka)
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (220g) obsahuje:
225 kcal
16 g sacharidov
15 g tuku
6 g bielkovín
Popis:
Milujem hríby. Hlavne keď je ich sezóna a nazbierame si ich čerstvé. Tento krém som pripravila iba z jedného typu hríbov - z dubákov! Ale ani taký mix hríbov nemusí byť zlý. ;)Väčšinou krémových polievok sú pripravované zo smotany, no tento krát krémovú konzistenciu zaručujú kešu orechy! Krém bol výrazný a jemný. Určite nie každý z nás má doma za kôš dubákov. Namiesto nich môžete použiť hlivu alebo šampiňóny.Určite stojí za vyskúšanie! ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ČL
olivový olej
2
ČL
škrob/arrowroot prášok na zahustenie
2 - 3
ks
cesnak (strúčik)
1
PL
citrónová šťava
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
mletá červená paprika
1
šálka
zeleninový vývar
1/2
šálky
kešu orechy
120
g
čerstvé dubáky
Postup:
Cibuľu som si nakrájala najemno, cesnak na plátky a dubáky taktiež. Vedľa v miske som si ponorným mixérom vymixovala vývar a kešu orechy dohladka.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu nakrájanú najmeno, cesnak a chvíľku opiekla. Následne som pridala dubáky a dochutila citrónovou šťavou, soľou, korením a paprikou. Miešala som, dokiaľ dubáky nezmäkli. Potom som k nim primiešala škrob.
Kešu krém som vyliala do hrnca a priviedla k varu. Potom som plameň stíšila na minimum a pridala hríbovú zmes. Keď zmes začala hustnúť plameň som vypla a ponorným mixérom vymixovala do hladkého krému.
Dobrú chuť! 🙂