Vegan dubákový krém (polievka)
Info:
Úvod:
Milujem hríby. Hlavne keď je ich sezóna a nazbierame si ich čerstvé. Tento krém som pripravila iba z jedného typu hríbov – z dubákov! Ale ani taký mix hríbov nemusí byť zlý. 😉
Väčšinou krémových polievok sú pripravované zo smotany, no tento krát krémovú konzistenciu zaručujú kešu orechy! Krém bol výrazný a jemný. Určite nie každý z nás má doma za kôš dubákov. Namiesto nich môžete použiť hlivu alebo šampiňóny.
Určite stojí za vyskúšanie! 😉
Suroviny:
Postup:
Cibuľu som si nakrájala najemno, cesnak na plátky a dubáky taktiež. Vedľa v miske som si ponorným mixérom vymixovala vývar a kešu orechy dohladka.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu nakrájanú najmeno, cesnak a chvíľku opiekla. Následne som pridala dubáky a dochutila citrónovou šťavou, soľou, korením a paprikou. Miešala som, dokiaľ dubáky nezmäkli. Potom som k nim primiešala škrob.
Kešu krém som vyliala do hrnca a priviedla k varu. Potom som plameň stíšila na minimum a pridala hríbovú zmes. Keď zmes začala hustnúť plameň som vypla a ponorným mixérom vymixovala do hladkého krému.
Dobrú chuť! 🙂