Rýchla celozrnná knedľa z tvarohu
Info:
Úvod:
Opäť mi došlo želanie, či by som nepridala recept na zdravú knedľu, teda na jej zdravší variant. Takže včera som sa do nej pustila a vytvorila túto celozrnnú knedľu z tvarohu, ktorá si myslím, že je určite zdravšia a výživnejšia ako tradičná. 😉
Veľmi rýchla na prípravu, žiadne kysnutie, pár surovín. Ja osobne som si ju pripravila s paradajkovou omáčkou. Výborne sa hodí aj ako príloha k mäsu.
Môže byť? 😉
Suroviny:
Postup:
Žemle som si nakrájala na menšie kocky a v miske som si ich zmiešala (najlepšie rukou) spolu s tvarohom. Potom som pridala rozšľahané vajcia a všetky ostatné suroviny a znovu dobre vymiešala rukou, dokiaľ sa všetko spolu dobre neprepojilo.
Zmes som nechala na 10 minút odpočívať. Zmes som vytvarovala na 2 menšie knedle, ktoré som obalila v celozrnnej múke a dala variť do vriacej, mierne osolenej vody (z každej strany varte cca 5-6 minút).
TIP: Knedľu pred varením zabaľte do potravinarskej fólie a varte s ňou, knedľa sa nebude rozpadávať a bude držať tvar.
Hotovú knedľu som vybrala, nechala vychladnúť a nakoniec nakrájala každú na 7 kúskov.
Dobrú chuť! 🙂