Pšenový puding s pekanovými orechmi a jabĺčkom

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia obsahuje:
390 kcal
Sacharidy: 60 g
Tuky: 11 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Ráno si neviem predstaviť bez sladkých raňajok a navyše už ani bez týchto malých žltých guliek. 😉 Som veľký fanúšik pšena. Je bezlepkové, ľahko stráviteľné a obsahuje veľké množstvo horčíka.

Jeho chuť som chcela priblížiť do niečoho takého, ako je ryžový nákyp alebo puding. Vmiešala som do neho javorový sirup, nastrúhané jabĺčko a posypala chrumkavými pekanovými orechmi.

A výsledok?

Perfektné, sladké, krémové, lahodné raňajky a skvelá alternatíva za ovsené vločky. 😉

TIP: Namiesto nastrúhaného jabĺčka môžete použiť roztlačený banán.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● pšeno - 1/3 šálky -
● mletá škorica - - - -
● javorový sirup - 1 PL -
● hrsť pekanových orechov - - - -
● malé jablko - 1 ks -
● voda - 1 šálka -

Postup:

Pšeno som prepláchla párkrát s vriacou vodou, aby som ho zbavila horkosti. Potom som ho uvarila vo vode takmer na kašu (varila som približne 25 minút). Keď bolo uvarené, vmiešala som do neho nastrúhané jabĺčko bez šupy a mletú škoricu podľa chuti.
Zmes som premiestnila do hlbokej misky, posypala pecanovými orechmi a zľahka poliala javorovým sirupom. Ktorí chcete, nakoniec zalejte s trochou mandľovým mliekom.

Dobrú chuť.