Pomarančový krém (orange curd)
Info:
Úvod:
Možno väčšina z vás ho pozná pod názvom “lemon curd”, lenže tento je pripravovaný tentokrát z pomarančovej šťavy. Je pár spôsobov, ako si ho pripraviť, no ja som pre vás vytvorila ten najjednoduchší a najrýchlejší spôsob. Nebojte sa, výsledok je rovnako dobrý! 😉
Príprava tohto lahodného krému je navyše skvelým spôsobom, ako využiť bohaté množstvo vajec a vychutnať si tak vysoko proteínový a výživný “dezert” kde si len zmyslíte. Máte chuť na ovsenú kašu, grécky jogurt, palacinky, hrianky či nejaký dezert? Super! Obohaťte si ho týmto pomarančovým zázrakom a uvidíte tú zmenu a príjemnú chuť! 🙂
Dokonca môžete kombinovať rôzne ovocné šťavy. Ja osobne idem nabudúce vyskúšať s mangom, som si istá, že to bude skvelé!
Suroviny:
Postup:
V stredne veľkom hrnci som si vymiešala ručne metličkami vajcia spolu s medom a pomarančovou kôrou. Potom som pridala kokosový olej a pomarančovú šťavu. Varila som za stáleho miešania metličkami (miešajte pomerne rýchlo), dokiaľ zmes nezašala hustnúť a “bublať”.
Nakoniec som zmes prečistila cez sitko, aby krém bol úplne hladký. Skladujeme najlepšie v sklenenej uzatvorenej nádobe maximálne 1-2 týždne. Zmes začne tuhnúť po niekoľkých hodinách v chladničke.
Užívajte! 🙂