Polievka z medvedieho cesnaku
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (250 ml polievky) obsahuje:
125 kcal
14 g sacharidov
5 g tuku
2 g bielkovín
Popis:
Nesmierne svieža a krémová jarná polievka z medvedieho cesnaku. :) Navyše rýchlo uvarená, zachová si sýtu zelenú farbu, a ak chcete, môžete ju na tanieri dokončiť s lyžičkou pesta z medvedieho cesnaku alebo hoblinkami parmezánu.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
1-2
PL
biely jogurt
2
šálky
zeleninový vývar
1
ks
stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky
2
ks
jarná cibuľka nakrájaná najemno
9
ks
lístky medvedieho cesnaku
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla jarnú cibuľku. Následne som pridala očistený zemiak nakrájaný na kocky a premiešala s cibuľou. Potom som zmes zaliala zeleninovým vývarom, dochutila soľou, korením a varila pod pokrievkou na miernom plameni, dokiaľ zemiak úplne nezmäkol.
Keď bol zemiak uvarený, pridala som listy medvedieho cesnaku a 1 minútku ešte povarila. Nakoniec som polievku vymixovala ponorným mixérom dohladka a primiešala biely jogurt na zjemnenie.
Podávame s pestom z medvedieho cesnaku alebo strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť. 🙂