Polievka z medvedieho cesnaku
Info:
Úvod:
Nesmierne svieža a krémová jarná polievka z medvedieho cesnaku. 🙂 Navyše rýchlo uvarená, zachová si sýtu zelenú farbu, a ak chcete, môžete ju na tanieri dokončiť s lyžičkou pesta z medvedieho cesnaku alebo hoblinkami parmezánu.
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla jarnú cibuľku. Následne som pridala očistený zemiak nakrájaný na kocky a premiešala s cibuľou. Potom som zmes zaliala zeleninovým vývarom, dochutila soľou, korením a varila pod pokrievkou na miernom plameni, dokiaľ zemiak úplne nezmäkol.
Keď bol zemiak uvarený, pridala som listy medvedieho cesnaku a 1 minútku ešte povarila. Nakoniec som polievku vymixovala ponorným mixérom dohladka a primiešala biely jogurt na zjemnenie.
Podávame s pestom z medvedieho cesnaku alebo strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť. 🙂