Polievka z medvedieho cesnaku

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (250 ml polievky) obsahuje:
125 kcal
Sacharidy: 14 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 2 g

Úvod:

Nesmierne svieža a krémová jarná polievka z medvedieho cesnaku. 🙂 Navyše rýchlo uvarená, zachová si sýtu zelenú farbu, a ak chcete, môžete ju na tanieri dokončiť s lyžičkou pesta z medvedieho cesnaku alebo hoblinkami parmezánu.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● biely jogurt - 1-2 PL -
● zeleninový vývar - 2 šálky -
● stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky - 1 ks -
● jarná cibuľka nakrájaná najemno - 2 ks -
● lístky medvedieho cesnaku - 9 ks -

Postup:

V hrnci som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla jarnú cibuľku. Následne som pridala očistený zemiak nakrájaný na kocky a premiešala s cibuľou. Potom som zmes zaliala zeleninovým vývarom, dochutila soľou, korením a varila pod pokrievkou na miernom plameni, dokiaľ zemiak úplne nezmäkol.
Keď bol zemiak uvarený, pridala som listy medvedieho cesnaku a 1 minútku ešte povarila. Nakoniec som polievku vymixovala ponorným mixérom dohladka a primiešala biely jogurt na zjemnenie.
Podávame s pestom z medvedieho cesnaku alebo strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť. 🙂