Pohánková kaša s pečenou rebarborou
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
25 minút
1 porcia obsahuje:
350 kcal
59 g sacharidov
10 g tuku
13 g bielkovín
Popis:
Rozmýšľate nad rôznymi spôsobmi, ako pripraviť rebarboru inak, než len v koláčoch? :) A čo by ste povedali na to, keby že si ju naservírujete hneď z rána na krémovej pohánkovej kaši? Jej kyslastý elán vás zaručene správne nabudí do nového dňa. Rebarbora je pečená s javorovým sirupom, kedy vytvorí príjemnú ružovú karamelovo-kyslastú omáčku.
Ovsené kaše mám rada, ale pohánkovú ešte radšej, pre jej ľahkosť a sviežosť. Môžete ju jesť studenú aj teplú, podľa toho, akú preferujete. ;) Ozdobiť ju môžete plátkami mandlí či s chia semienkami.
Suroviny:
Pohánková kaša:
1
ks
banán
1
PL
mandľové maslo
-
-
mletá škorica
1/3
šálky
pohánka
-
-
mandľové mlieko
Pečená rebarbora:
1
PL
javorový sirup
na podliatie
-
voda
100
g
čerstvá rebarbora
Postup:
Pohánku som si namočila cez noc do vody. Ráno som ju zbavila všetkej vody a premiestnila do mixéra. Následne som pridala zvyšné suroviny na kašu a vymixovala dohladka. Mandľové mlieko som pridávala podľa toho, ako som chcela mať kašu hustú.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misu vyložila papierom na pečenie. Rebarboru som si umyla, nakrájala na menšie kúsky a premiestnila do zapekacej misky. Následne som ju poliala javorovým sirupom a podliala troškou vody. Piekla som 15-20 minút.
Kašu som servírovala v miske s pečenou rebarborou a šťavou na vrchu a chia semienkami. Posypať ju môžete aj plátkami mandlí.
Dobrú chuť.
*Ak chcete mať kašu teplú, premiestnite ju do malého hrnca a na miernom plameni ju ohrejte.