0310. Francúzsky toast plnený mandĽovým maslom a banánom_04

Plnený francúzsky toast s mandľovým maslom a banánom

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
25 minút
1 toast obsahuje:
370 kcal
48 g sacharidov
12 g tuku
17 g bielkovín

Popis:

Už dlhšie chcem vyskúšať francúzsky toast. Prednedávnom som videla v televízií, ako sa pripravuje. Skúsila som si zapamätať postup a upraviť ho do mojej, zdravšej a chutnejšej verzií.A prednedávnom som si obľúbila aj mandľové maslo, ktoré som si objednala z internetového obchodu a poviem vám, že lepšie maslo vyrábané z orechov som nejedla! Vážne dobrota.Teraz vám spíšem, pár dôvodov, prečo toto maslo zaradiť do svojho jedálničku.Je dobré na srdce, obsahuje bohaté množstvo bielkovín, znižuje krvný tlak, obsahuje minerálne látky ako vápnik, draslík a horčík, kontroluje vašu hladinu cukru v krvi, takže žiadne výkyvy, je bohaté na antioxidanty a napomáha aj k chudnutiu! Odporúčaná denná dávka je 1 lyžica tohto masla. Mandľové maslo nie je len šťavnaté a chutné, ale aj nutrične bohaté! A to je jeden z dôvodov, prečo si ho zamilovať. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

1 ks banán
1 ČL mletá škorica
1/3 šálky mandľové mlieko
1/3 šálky ovsené vločky
1/2 ČL kokosový olej
1 ks vajce
4 plátky celozrnný toast
2 ČL mandľové maslo

Postup:

Ovsené vločky som si nachvíľu opiekla na suchej panvici do hneda a vysypala ich na plytký tanier. 1 plátok toastu som si vždy potrela 1 ČL mandľového masla, poliala 1 ČL javorovým sirupom a poukladala kolieska banánu (asi tak ½ banánu na 1 toast) a na vrch pritlačila 1 čistý plátok toastu. Tento postup som opakovala aj s druhým toastom.

V hlbokom tanieri som si rozšľahala vajce spolu s mliekom a škoricou. Každý toast som obalila v tejto zmesi (každú stranu nechajte nasiaknuť tak 5 sekúnd). Nakoniec toasty z každej strany aj po bokoch som obalila v ovsených vločkách. Na väčšej panvici som si rozohriala kokosový olej a opekala toasty. Každú stranu približne 2 minúty, dokiaľ pekne nezhnedla. Toasty som premiestnila na plech vyložený papierom na pečenie a zapiekla ich ešte na 10 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. Najlepšie chutia s šálkou kávy.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky