Pizza cesto z cukiny
Výživové Hodnoty:
8 porcií / ks
50 minút
Celé cesto obsahuje:
210 kcal
7 g sacharidov
12 g tuku
17 g bielkovín
Popis:
Jeden z mojich obľúbených objavov bolo pizza cesto z karfiolu, ktoré je skvelým variantom, ako pizza cesto z múky. Je ľahšie, zdravšie a neobsahuje takmer žiadne sacharidy. Od tej doby som rozmýšľala, ako by sa dal ešte inak pripraviť zdravý recept na pizzu. A prvá vec, ktorá mi napadla, bola cukina, keďže teraz je ich sezóna. :) Výsledok dopadol geniálne. Skvelá pizza, ktorá chutila celej rodine a navyše sme si ju mohli vychutnať aj na večeru, keďže asi väčšina sa snažíme vyhýbať sacharidom navečer.
A čo na vrch? To je už len na vás! Ja som použila domáci paradajkový pretlak, cibuľu, kukuricu, mozzarellu a kúsky kuracieho mäsa. :)
Suroviny:
Cesto:
-
-
soľ
-
-
sušená bazalka
-
-
sušené oregano
2
šálky
nastrúhaná cukina
1
ks
cesnak (strúčik)
1
ks
vaječný bielok
1/3
šálky
strúhaný syr Eidam
Vrch:
-
-
podľa chuti a výberu
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Nastrúhanú cukinu som si pridala do misky, osolila a dala odpočívať na 15 minút na bok, aby pustila prebytočnú vodu. Po 15 minútach som z cukiny vyžmýkala všetku prebytočnú vodu a zmiešala ju s ostatnými surovinami. Zmes som vyliala na stred plechu a vytvorila okrúhly tvar. Zapekala som 15 minút. Potom som cesto vytiahla, na vrch pridala suroviny podľa chuti a ďalej zapekala cca 15 minút.
Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Nakoniec som ju rozkrájala na približne 8 rovnakých kúskov.
Dobrú chuť! 🙂