Pizza cesto z cukiny

Info:

8 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
Celé cesto obsahuje:
210 kcal
Sacharidy: 7 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Jeden z mojich obľúbených objavov bolo pizza cesto z karfiolu, ktoré je skvelým variantom, ako pizza cesto z múky. Je ľahšie, zdravšie a neobsahuje takmer žiadne sacharidy. Od tej doby som rozmýšľala, ako by sa dal ešte inak pripraviť zdravý recept na pizzu. A prvá vec, ktorá mi napadla, bola cukina, keďže teraz je ich sezóna. 🙂 Výsledok dopadol geniálne. Skvelá pizza, ktorá chutila celej rodine a navyše sme si ju mohli vychutnať aj na večeru, keďže asi väčšina sa snažíme vyhýbať sacharidom navečer.
A čo na vrch? To je už len na vás! Ja som použila domáci paradajkový pretlak, cibuľu, kukuricu, mozzarellu a kúsky kuracieho mäsa. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - - - -
● sušená bazalka - - - -
● sušené oregano - - - -
● nastrúhaná cukina - 2 šálky -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● vaječný bielok - 1 ks -
● strúhaný syr Eidam - 1/3 šálky -
Vrch:
● podľa chuti a výberu - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Nastrúhanú cukinu som si pridala do misky, osolila a dala odpočívať na 15 minút na bok, aby pustila prebytočnú vodu. Po 15 minútach som z cukiny vyžmýkala všetku prebytočnú vodu a zmiešala ju s ostatnými surovinami. Zmes som vyliala na stred plechu a vytvorila okrúhly tvar. Zapekala som 15 minút. Potom som cesto vytiahla, na vrch pridala suroviny podľa chuti a ďalej zapekala cca 15 minút.
Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Nakoniec som ju rozkrájala na približne 8 rovnakých kúskov.

Dobrú chuť! 🙂