0333. Pizza cesto z cukiny_02

Pizza cesto z cukiny

Výživové Hodnoty:

8 porcií / ks
50 minút
Celé cesto obsahuje:
210 kcal
7 g sacharidov
12 g tuku
17 g bielkovín

Popis:

Jeden z mojich obľúbených objavov bolo pizza cesto z karfiolu, ktoré je skvelým variantom, ako pizza cesto z múky. Je ľahšie, zdravšie a neobsahuje takmer žiadne sacharidy. Od tej doby som rozmýšľala, ako by sa dal ešte inak pripraviť zdravý recept na pizzu. A prvá vec, ktorá mi napadla, bola cukina, keďže teraz je ich sezóna. :) Výsledok dopadol geniálne. Skvelá pizza, ktorá chutila celej rodine a navyše sme si ju mohli vychutnať aj na večeru, keďže asi väčšina sa snažíme vyhýbať sacharidom navečer. A čo na vrch? To je už len na vás! Ja som použila domáci paradajkový pretlak, cibuľu, kukuricu, mozzarellu a kúsky kuracieho mäsa. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

- - soľ
- - sušená bazalka
- - sušené oregano
2 šálky nastrúhaná cukina
1 ks cesnak (strúčik)
1 ks vaječný bielok
1/3 šálky strúhaný syr Eidam

Vrch:

- - podľa chuti a výberu

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Nastrúhanú cukinu som si pridala do misky, osolila a dala odpočívať na 15 minút na bok, aby pustila prebytočnú vodu. Po 15 minútach som z cukiny vyžmýkala všetku prebytočnú vodu a zmiešala ju s ostatnými surovinami. Zmes som vyliala na stred plechu a vytvorila okrúhly tvar. Zapekala som 15 minút. Potom som cesto vytiahla, na vrch pridala suroviny podľa chuti a ďalej zapekala cca 15 minút.
Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Nakoniec som ju rozkrájala na približne 8 rovnakých kúskov.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky