Pikantné kuracie prsia s guacamole a cícerom
Info:
Úvod:
Jednoducho povedané, sviatok chuťových pohárikov! 😉 Pikantné marinované kuracie prsia s krémovým guacamole a výdatným cícerom servírované na obľúbenej prílohe. Nie je to vôbec ťažké na prípravu, možno ako sa zdá. Naopak, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!
Na večeru môžete pripraviť bez prílohy. Dúfam, že budete očarení z tohto jedla ako ja. 🙂
Suroviny:
Postup:
Kuracie prsia – V malej miske som si zmiešala všetky koreniny a olivový olej. Touto zmesou som obalila kuracie prsia a dala odpočívať do chladničky aspoň na 30 minút.
Guacamole – Paradajku som si na drevenej doske rozpučila vidličkou a premiestnila do misky. Potom som pridala avokádo, ktoré som vydlabala lyžičkou, a dobre premiešala (takmer na kašu). Následne som primiešala cibuľu nakrájanú najemno, trocha šťavy z citrónu, soľ a čierne korenie na chuť.
Panvicu som si rozohriala, pridala kuracie prsia a opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo hotové. V polke opekania som pridala cícer. Ak sa vám náhodou bude mäso pripekať, prilievajte troška vývaru (alebo pokojne môžete kuracie prsia upiecť v rúre).
Servírovala som navrchu ryže s guacamole a cícerom.
Dobrú chuť! 🙂