Pikantné kuracie prsia s guacamole a cícerom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 70 minút
1 porcia (125g mäsa+1/3 šálky cíceru+1/2 guacamole) obsahuje:
387 kcal
Sacharidy: 22 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 29 g

Úvod:

Jednoducho povedané, sviatok chuťových pohárikov! 😉 Pikantné marinované kuracie prsia s krémovým guacamole a výdatným cícerom servírované na obľúbenej prílohe. Nie je to vôbec ťažké na prípravu, možno ako sa zdá. Naopak, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!

Na večeru môžete pripraviť bez prílohy. Dúfam, že budete očarení z tohto jedla ako ja. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kuracie prsia:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - 1 - -
● sušené oregano - 1 ČL -
● olivový olej - 2 PL -
● granulovaný cesnak - 1 ČL -
● mletá červená paprika - 1 ČL -
● mleté chilli - 1/2 ČL -
● konzervy cíceru - 1/2 ks -
● očistené kuracie prsia (1x125g) - 2 ks -
Guacamole:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● citrónová šťava - - - -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1/2 ks -
● malá paradajka - 1 ks -
● menšie avokádo - 1 ks -

Postup:

Kuracie prsia – V malej miske som si zmiešala všetky koreniny a olivový olej. Touto zmesou som obalila kuracie prsia a dala odpočívať do chladničky aspoň na 30 minút.

Guacamole – Paradajku som si na drevenej doske rozpučila vidličkou a premiestnila do misky. Potom som pridala avokádo, ktoré som vydlabala lyžičkou, a dobre premiešala (takmer na kašu). Následne som primiešala cibuľu nakrájanú najemno, trocha šťavy z citrónu, soľ a čierne korenie na chuť.

Panvicu som si rozohriala, pridala kuracie prsia a opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo hotové. V polke opekania som pridala cícer. Ak sa vám náhodou bude mäso pripekať, prilievajte troška vývaru (alebo pokojne môžete kuracie prsia upiecť v rúre).

Servírovala som navrchu ryže s guacamole a cícerom.

Dobrú chuť! 🙂