Pikantné kuracie prsia s guacamole a cícerom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 70 minút
1 porcia (125g mäsa+1/3 šálky cíceru+1/2 guacamole) obsahuje:
387 kcal
Sacharidy: 22 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 29 g

Úvod:

Jednoducho povedané, sviatok chuťových pohárikov! 😉 Pikantné marinované kuracie prsia s krémovým guacamole a výdatným cícerom servírované na obľúbenej prílohe. Nie je to vôbec ťažké na prípravu, možno ako sa zdá. Naopak, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!

Na večeru môžete pripraviť bez prílohy. Dúfam, že budete očarení z tohto jedla ako ja. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1 - - mleté čierne korenie
1 ČL - sušené oregano
2 PL - olivový olej
1 ČL - granulovaný cesnak
1 ČL - mletá červená paprika
1/2 ČL - mleté chilli
1/2 ks - konzervy cíceru
2 ks - očistené kuracie prsia (1x125g)
- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
- - - citrónová šťava
1/2 ks - červená cibuľa nakrájaná najemno
1 ks - malá paradajka
1 ks - menšie avokádo

Postup:

Kuracie prsia – V malej miske som si zmiešala všetky koreniny a olivový olej. Touto zmesou som obalila kuracie prsia a dala odpočívať do chladničky aspoň na 30 minút.

Guacamole – Paradajku som si na drevenej doske rozpučila vidličkou a premiestnila do misky. Potom som pridala avokádo, ktoré som vydlabala lyžičkou, a dobre premiešala (takmer na kašu). Následne som primiešala cibuľu nakrájanú najemno, trocha šťavy z citrónu, soľ a čierne korenie na chuť.

Panvicu som si rozohriala, pridala kuracie prsia a opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo hotové. V polke opekania som pridala cícer. Ak sa vám náhodou bude mäso pripekať, prilievajte troška vývaru (alebo pokojne môžete kuracie prsia upiecť v rúre).

Servírovala som navrchu ryže s guacamole a cícerom.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy