Pečené kuracie prsia na fenikle a paradajkách

Info:

4 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks obsahuje:
200 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 18 g

Úvod:

Máte radi fenikel? 🙂 Tak dnes, pre milovníkov feniklu, zdieľam veľmi jednoduchý a rýchly, ale zato veľmi chutný a šťavnatý recept s touto zaujímavou zeleninou!

Fenikel je vo svete chutnou súčasťou zdravej výživy. Má veľmi dobrý detoxikačný účinok. Fenikel na seba viaže tuky a telo zbavuje toxínov, takže ak držíte diétu, skvelý pomocník! 😉

V recepte som použila arašidový olej pre lepšiu a výraznejšiu chuť. Ak ho máte k dispozícií, určite ho použite namiesto olivového oleja. Recept je ideálny hlavne na večeru. Obsahuje málo tuku, kalórií a sacharidov! 🙂

TIP: Pred dopečeným môžete posypať strúhaným syrom.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● sušené oregano - 2 ČL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● arašidový olej - 1 PL -
● paradajka nakrájaná na plátky - 2 ks -
● dijonska horčica - 2 ČL -
● kuracie prsia - 300 g -
● fenikel - 1/2 ks -
● vetvičky čerstvého kôpru (voliteľné) - 4 ks -

Postup:

Rúru som si predhriala na 220 stupňov (pečenie pri vyššej teplote si mäso zachová šťavnatosť). Zapekaciu misu som si vyložila papierom na pečenie a potrela zľahka arašidovým olejom.

Každú kus kuracieho mäsa (2x150g) som prerezala na polovicu, tak aby my vznikli 4 tenšie plátky a dochutiľa ich soľou a čiernym korením. Potom som si vytvorila základ pre každý kurací plátok. V zapekacej miske som vždy pre jeden kurací plátok použila 3 kolieska paradajky a 1 plátok feniklu, nakrájaný na menšie kúsky.

Vedľa v miske som si zmiešala arašidový olej, dijonsku horčicu, oregano a rozpučený cesnak. Touto zmesou som potrela kuracie prsia z oboch strán a položila na pripravený základ. Nakoniec som na vrch položila vetvičku kôpru pre výraznejšiu chuť. Piekla som 20 minút, dokiaľ kuracie prsia neboli prepečené. Doplniť ich môžete o čerstvý listový šalát.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.