Pečené kuracie prsia na fenikle a paradajkách
Info:
Úvod:
Máte radi fenikel? 🙂 Tak dnes, pre milovníkov feniklu, zdieľam veľmi jednoduchý a rýchly, ale zato veľmi chutný a šťavnatý recept s touto zaujímavou zeleninou!
Fenikel je vo svete chutnou súčasťou zdravej výživy. Má veľmi dobrý detoxikačný účinok. Fenikel na seba viaže tuky a telo zbavuje toxínov, takže ak držíte diétu, skvelý pomocník! 😉
V recepte som použila arašidový olej pre lepšiu a výraznejšiu chuť. Ak ho máte k dispozícií, určite ho použite namiesto olivového oleja. Recept je ideálny hlavne na večeru. Obsahuje málo tuku, kalórií a sacharidov! 🙂
TIP: Pred dopečeným môžete posypať strúhaným syrom.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 220 stupňov (pečenie pri vyššej teplote si mäso zachová šťavnatosť). Zapekaciu misu som si vyložila papierom na pečenie a potrela zľahka arašidovým olejom.
Každú kus kuracieho mäsa (2x150g) som prerezala na polovicu, tak aby my vznikli 4 tenšie plátky a dochutiľa ich soľou a čiernym korením. Potom som si vytvorila základ pre každý kurací plátok. V zapekacej miske som vždy pre jeden kurací plátok použila 3 kolieska paradajky a 1 plátok feniklu, nakrájaný na menšie kúsky.
Vedľa v miske som si zmiešala arašidový olej, dijonsku horčicu, oregano a rozpučený cesnak. Touto zmesou som potrela kuracie prsia z oboch strán a položila na pripravený základ. Nakoniec som na vrch položila vetvičku kôpru pre výraznejšiu chuť. Piekla som 20 minút, dokiaľ kuracie prsia neboli prepečené. Doplniť ich môžete o čerstvý listový šalát.
Dobrú chuť! 🙂