Paleo polievka z pečeného karfiolu
Info:
Úvod:
Táto polievka znovu dokazuje, že karfiol je jedna magická zelenina. Krémová, hladká a lahodná vďaka karfiolu a kokosovému mlieku.
Najlepšie chutí podávaná s čerstvými alebo sušenými bylinkami navrchu, koreninami, maslom ghee či opečenou bagetkou z mandľovej múky. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V miske som si zmiešala karfiol nakrájaný na malé kúsky, cibuľu, cesnak, olivový olej a premiestnila na plech. Piekla som cca 30 minút.
Upečený karfiol som potom premiestnila do hrnca, kde som ho zaliala vodou, zeleninovým vývarom a dochutila bobkovým listom, korením a soľou. Varila som na miernom plameni pod pokrievkou ďalších cca 25 minút. Bobkový list som vybrala a vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som primiešala kokosové mlieko.
Podávame ešte teplé. Dobrú chuť. 🙂