Paleo polievka z pečeného karfiolu

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 75 minút
1/2 množstva obsahuje:
340 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 24 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Táto polievka znovu dokazuje, že karfiol je jedna magická zelenina. Krémová, hladká a lahodná vďaka karfiolu a kokosovému mlieku.

Najlepšie chutí podávaná s čerstvými alebo sušenými bylinkami navrchu, koreninami, maslom ghee či opečenou bagetkou z mandľovej múky. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 šálka - kokosové mlieko
2 ks - cesnak (strúčik)
1/2 šálky - voda
1 ks - najemno nakrájaná cibuľa
- - - olivový olej
1/2 ks - karfiol
1 a 1/2 šálky - zeleninový vývar
- - - bobkový list

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V miske som si zmiešala karfiol nakrájaný na malé kúsky, cibuľu, cesnak, olivový olej a premiestnila na plech. Piekla som cca 30 minút.

Upečený karfiol som potom premiestnila do hrnca, kde som ho zaliala vodou, zeleninovým vývarom a dochutila bobkovým listom, korením a soľou. Varila som na miernom plameni pod pokrievkou ďalších cca 25 minút. Bobkový list som vybrala a vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som primiešala kokosové mlieko.

Podávame ešte teplé. Dobrú chuť. 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy