Paleo polievka z pečeného karfiolu
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
75 minút
1/2 množstva obsahuje:
340 kcal
25 g sacharidov
24 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Táto polievka znovu dokazuje, že karfiol je jedna magická zelenina. Krémová, hladká a lahodná vďaka karfiolu a kokosovému mlieku.Najlepšie chutí podávaná s čerstvými alebo sušenými bylinkami navrchu, koreninami, maslom ghee či opečenou bagetkou z mandľovej múky. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
šálka
kokosové mlieko
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
šálky
voda
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
1/2
ks
karfiol
1 a 1/2
šálky
zeleninový vývar
-
-
bobkový list
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V miske som si zmiešala karfiol nakrájaný na malé kúsky, cibuľu, cesnak, olivový olej a premiestnila na plech. Piekla som cca 30 minút.
Upečený karfiol som potom premiestnila do hrnca, kde som ho zaliala vodou, zeleninovým vývarom a dochutila bobkovým listom, korením a soľou. Varila som na miernom plameni pod pokrievkou ďalších cca 25 minút. Bobkový list som vybrala a vymixovala ponorným mixérom dohladka. Nakoniec som primiešala kokosové mlieko.
Podávame ešte teplé. Dobrú chuť. 🙂