Nízko-sacharidové rizoto z karfiolu
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
45 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
230 kcal
24 g sacharidov
10 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Nahraďte bielu ryžu za karfiol! Zbavíte sa tak nadbytočných sacharidov a vytvoríte výživnejšie rizoto, ako s bielou ryžou. Navyše neobsahuje žiadny lepok.Výsledok bol perfektný. Bola to skvelá náhrada. Ľahké, rýchle a chutné! Aj tí, ktorí nemajú radi karfiol mu prídu na chuť. Dajú sa tu skvelo kombinovať chute. Namiesto mozzarelly môžete primiešať strúhaný parmezán, namiesto kukurice použiť hrášok, pridať kúsky kuracieho mäsa, píniové oriešky a veľa ďalších chutných kombinácií...Ideálne na obed aj večeru. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
4
PL
biely jogurt
1/2
šálky
nastrúhaná mozzarella light
4
PL
kukurica
-
-
petržlenová vňať
1/2
šálky
najemno nakrájaná cibuľa
1/2
ks
karfiol
1
šálka
nakrájané šampiňóny
1/2 - 1
šálka
zeleninový vývar
Postup:
V kuchynskom mixéri som si karfiol rozmixovala na “ryžu”. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cesnak, cibuľu, šampiňóny, kukuricu a dochutila čiernim korením a soľou. Zľahka som všetko opiekla, dokiaľ šampiňóny a cibuľa nezmäkla.
Potom som primiešala karfiol a pridávala postupne zeleninový vývar (karfiol moc nerozvarte, najlepší je “al dente”). Varila som približne 10-15 minút. Keď bol karfiol hotový, plameň som vypla a nakoniec primiešala nastrúhanú mozzarellu, jogurt a petržlenovú vňať.
Hotovo. 🙂
Dobrú chuť!