Nízko-sacharidové rizoto z karfiolu
Info:
Úvod:
Nahraďte bielu ryžu za karfiol! Zbavíte sa tak nadbytočných sacharidov a vytvoríte výživnejšie rizoto, ako s bielou ryžou. Navyše neobsahuje žiadny lepok.
Výsledok bol perfektný. Bola to skvelá náhrada. Ľahké, rýchle a chutné! Aj tí, ktorí nemajú radi karfiol mu prídu na chuť. Dajú sa tu skvelo kombinovať chute. Namiesto mozzarelly môžete primiešať strúhaný parmezán, namiesto kukurice použiť hrášok, pridať kúsky kuracieho mäsa, píniové oriešky a veľa ďalších chutných kombinácií…
Ideálne na obed aj večeru. 😉
Suroviny:
Postup:
V kuchynskom mixéri som si karfiol rozmixovala na “ryžu”. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cesnak, cibuľu, šampiňóny, kukuricu a dochutila čiernim korením a soľou. Zľahka som všetko opiekla, dokiaľ šampiňóny a cibuľa nezmäkla.
Potom som primiešala karfiol a pridávala postupne zeleninový vývar (karfiol moc nerozvarte, najlepší je “al dente”). Varila som približne 10-15 minút. Keď bol karfiol hotový, plameň som vypla a nakoniec primiešala nastrúhanú mozzarellu, jogurt a petržlenovú vňať.
Hotovo. 🙂
Dobrú chuť!