Nízko-sacharidové rizoto z karfiolu

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
230 kcal
Sacharidy: 24 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Nahraďte bielu ryžu za karfiol! Zbavíte sa tak nadbytočných sacharidov a vytvoríte výživnejšie rizoto, ako s bielou ryžou. Navyše neobsahuje žiadny lepok.

Výsledok bol perfektný. Bola to skvelá náhrada. Ľahké, rýchle a chutné! Aj tí, ktorí nemajú radi karfiol mu prídu na chuť. Dajú sa tu skvelo kombinovať chute. Namiesto mozzarelly môžete primiešať strúhaný parmezán, namiesto kukurice použiť hrášok, pridať kúsky kuracieho mäsa, píniové oriešky a veľa ďalších chutných kombinácií…

Ideálne na obed aj večeru. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● biely jogurt - 4 PL -
● nastrúhaná mozzarella light - 1/2 šálky -
● kukurica - 4 PL -
● petržlenová vňať - - - -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 šálky -
● karfiol - 1/2 ks -
● nakrájané šampiňóny - 1 šálka -
● zeleninový vývar - 1/2 - 1 šálka -

Postup:

V kuchynskom mixéri som si karfiol rozmixovala na “ryžu”. Na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cesnak, cibuľu, šampiňóny, kukuricu a dochutila čiernim korením a soľou. Zľahka som všetko opiekla, dokiaľ šampiňóny a cibuľa nezmäkla.

Potom som primiešala karfiol a pridávala postupne zeleninový vývar (karfiol moc nerozvarte, najlepší je “al dente”). Varila som približne 10-15 minút. Keď bol karfiol hotový, plameň som vypla a nakoniec primiešala nastrúhanú mozzarellu, jogurt a petržlenovú vňať.

Hotovo. 🙂

Dobrú chuť!