Nízko-sacharidové pizza cesto

Info:

8 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks (iba cesto) obsahuje:
141 kcal
Sacharidy: 4 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Pizza, ktorú si môžete vychutnať aj večer? 🙂 áno! Prinášam vám recept na chrumkavú a sýtu pizzu plnú zdravých tukov, bielkovín, omega 3 kyselín, vlákniny, bez lepku, bez kysnutia a takmer bez sacharidov! A chutí naozaj skvelo. Obsahuje len 3 základné suroviny.

Hlavnou surovinou sú opäť pomleté ľanové semienka, ktoré sú chudobné na sacharidy. Jediný sacharid je obsiahnutý vo vláknine. Použila som strúhaný parmezán, ale použiť môžete aj iný syr, napríklad mozzarellu. Vrch pizze ozdobte podľa svojej chuti a fantázie, ja osobne som ju potrela bio paradajkovým pretlakom a obložila mozzarellou a šampiňónmi. Pre väčší obsah bielkovín pridajte na vrch kuracie mäso alebo šunku. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - - - -
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● pomleté ľanové semienka - 1 šálka -
● pizza korenie - 1 ČL -
Vrch pizze:
● podľa chuti a výberu - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

Ľanové semienka som si v mixéri rozmixovala na múku. Pomleté semienka som pridala do hlbšej misky, primiešala najemno nastrúhaný syr, pizza korenie (alebo sušené oregano, či bazalku), štipku soli a nakoniec vajcia (odporúčam cesto spracovať rukami). Cesto som nechala pár minút odpočívať.

Ruky som si namočila do studenej vody, cesto premiestnila na plech a vytvarovala okrúhly tvar pizze. Hrúbka cesta bola asi tak 1 cm. Cesto som dala predpiecť na 10 minút. Potom som ho vybrala potrela paradajkovým pretlakom a ostatnými surovinami, a ďalej zapekala ešte cca 15 minút. Pred krájaním som nechala trocha vychladnúť.

Dobrú chuť! 🙂