Nízko-sacharidové lasagne z cukín
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Cukiny som si nakrájala pozdĺžne na stredne hrubé plátky. Plátky som si poukladala na plech vedľa seba, osolila a nechala 10 minút odpočívať (cukina obsahuje v sebe veľa vody, takže sa jej potrebujeme zbaviť, pri zapekaní by pustili veľa vody a to nechceme, takže tento krok nezanedbajte). Potom som si na kuchynskú linku rozprestrela servítky, poukladala na ne cukiny a zakryla opäť servítkami, aby nasiakli prebytočnú vodu.
Mäsovú náplň som si pripravila tak, že som si v hrnci rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájanú cibuľu a zľahka opiekla. Následne som pridala hovädzie mäso, dochutila koreninami, bylinkami, cesnakom a opiekla do hneda. Potom som pridala paradajky a varila za občasného premiešania cca 30 minút. Kým sa mäso varilo, v ďalšej miske som si zmiešala tvaroh s vajíčkom.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Zapekaciu misu (31×24 cm) som si vyložila papierom na pečenie a spodok potrela s trochou mäsovej plnky, aj po bokoch. Potom som začala vrstviť. Na spodok som poukladala plátky cukín, na to mäsovú plnku, trocha tvarohovej plnky a porozotierala po celej ploche, na to som nakoniec posypala tvrdý strúhaný syr. Opakovala som dokiaľ sa mi neminuli všetky suroviny. Nakoniec na vrch som poukladala plátky paradajok a všetko zasypala mozzarellou. Zapekala som 40-45 minút. Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť! Je to dôležité. Lasagne som nakrájala na 6 rovnakých kúskov a podávala.
Dobrú chuť! 🙂