Mrkvový krém s arašidovým maslom a chilli
Info:
Úvod:
Arašidové maslo som už jedla skoro na všetky spôsoby, ale v polievke ešte nie. Je to zaujímavá kombinácia, ktorá určite stojí za vyskúšanie! Všetky chute spolu prekvapivo ladia a vytvárajú chutnú, bohato krémovú polievku.
Prečo si ju teda určite musíte pripraviť? 😉 Hneď vám vymenujem zopár dôvodov:
-nenáročná a rýchla
-super zdravá a chutná
-sýta a ľahká
-pikantne sladká a lahodná
-povzbudivá
-zamatová
-perfektný obed alebo večera
Odporúčam ku koncu primiešať javorový sirup pre ľahkú sladkosť a pri servírovaní ju doplniť o kopček kokosového mlieka. 🙂
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, cesnak, mrkvu a zľahka opiekla (cca 5 minút). Potom som zmes dochutila soľou, korením, bazalkou a zaliala vývarom. Zmes som priviedla k varu a pod pokrievkou na miernom plameni varila domäkka (cca 20-25 minút).
Keď bola mrkva uvarená, ponorným mixérom som zmes vymixovala dohladka. Nakoniec som pridala arašidové maslo a chilli (ak používate aj javorový sirup, použite teraz) a premixovala ešte raz.
Podávame.
Dobrú chuť. 🙂