Mrkvový krém s arašidovým maslom a chilli
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 šálka krému obsahuje:
160 kcal
19 g sacharidov
12 g tuku
6 g bielkovín
Popis:
Arašidové maslo som už jedla skoro na všetky spôsoby, ale v polievke ešte nie. Je to zaujímavá kombinácia, ktorá určite stojí za vyskúšanie! Všetky chute spolu prekvapivo ladia a vytvárajú chutnú, bohato krémovú polievku.Prečo si ju teda určite musíte pripraviť? ;) Hneď vám vymenujem zopár dôvodov:
-nenáročná a rýchla
-super zdravá a chutná
-sýta a ľahká
-pikantne sladká a lahodná
-povzbudivá
-zamatová
-perfektný obed alebo večeraOdporúčam ku koncu primiešať javorový sirup pre ľahkú sladkosť a pri servírovaní ju doplniť o kopček kokosového mlieka. :)
Suroviny:
-
-
soľ
2
PL
arašidové maslo
-
-
mleté čierne korenie
-
-
sušená bazalka
1
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
mleté chilli
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
petržlenová vňať
2
šálky
zeleninový vývar
2
šálky
očistená mrkva nakrájaná na kocky
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, cesnak, mrkvu a zľahka opiekla (cca 5 minút). Potom som zmes dochutila soľou, korením, bazalkou a zaliala vývarom. Zmes som priviedla k varu a pod pokrievkou na miernom plameni varila domäkka (cca 20-25 minút).
Keď bola mrkva uvarená, ponorným mixérom som zmes vymixovala dohladka. Nakoniec som pridala arašidové maslo a chilli (ak používate aj javorový sirup, použite teraz) a premixovala ešte raz.
Podávame.
Dobrú chuť. 🙂