Letná polievka z bielej tekvice a cukiny

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (3 naberačky) obsahujú:
110 kcal
Sacharidy: 19 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Táto ľahká a zdravá polievka je jeden zo skvelých spôsobov a nápadov, ako využiť cukiny a tekvice z vašej záhrady, ktorých budú o chvíľku plné záhrady! 😉 Alebo, ak ich máte v chladničke a neviete čo s nimi.

Keď máte intoleranciu na laktózu, alebo ste vegáni, tak namiesto jogurtu pridajte cca 200 ml ovsenej, kokosovej či inej bezlaktózovej smotany na varenie.

Skvelo chutí za horúca, ale aj za studena. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● čerstvá bazalka - 2 ČL -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 - 3 ks -
● biely jogurt - 3 - 4 PL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● zeleninový vývar - 1 a 1/2 šálky -
● stredne veľká biela tekvica - 1 ks -
● stredne veľká cukina - 1 ks -

Postup:

Tekvicu som si rozrezala na polovicu, stred vydlabala lyžicou a ošúpala. Potom som ju spolu s cukinou nakrájala na menšie kocky. V hrnci som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla najemno nakrájanú cibuľu. Následne som pridala nakrájanú tekvicu, cukinu a zaliala zeleninovým vývarom (tak, aby bola všetka zelenina zaliata po vrch). Dochutila som bylinkami, korením, soľou a varila do zmäknutia zeleniny, približne 15-20 minút.

Keď bola zelenina hotová, ponorným mixérom som ju vymixovala dohladka. Nakoniec som pridala biely jogurt, rozpučený cesnak a premixovala znovu.

Kto chcete, servírovať môžete s lyžičkou kvalitného tekvicového oleja, opečenými tekvicovými jadierkami, alebo kopčekom jogurtu. Vyberte si. 🙂

Dobrú chuť!

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.