Krémovo-čokoládová kaša z pohánky
Info:
Úvod:
Miska plná sladkej, čokoládovej dobroty na raňajky! 😉 Zdravé, prírodne sladené, vegan, bezlepkové a navyše aj bezlaktózové. S touto krémovou kašou si vaše ráno obľúbite ešte viac!
Nakoniec horúcu kašu odporúčam poliať studeným mliekom. Milujem ten kontrast studenej a teplej chuti. 🙂
Suroviny:
Postup:
Pohánku som si večer namočila do vody. Ráno som vodu vyliala a pohánku umyla pod tečúcou vodou. V mixéri som si rozmixovala dohladka mlieko, banán, práškové kakao a vanilkový extrakt (ak pridávate med, pridajte teraz). V hrnci som zmes priviedla k varu, stíšila plameň na minimum a pridala pohánku. Miešala som, dokiaľ pohánka nezačala hustnúť a nevznikla mi bohatá a krémová konzistencia.
Pohánku som premiestnila do hlbokej misky, poukladala na ňu zvyšok banánu a horúcu som ju ešte poliala studeným mliekom.
Dobrú chuť. 🙂