Krémovo-čokoládová kaša z pohánky
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
286 kcal
47 g sacharidov
4 g tuku
12 g bielkovín
Popis:
Miska plná sladkej, čokoládovej dobroty na raňajky! ;) Zdravé, prírodne sladené, vegan, bezlepkové a navyše aj bezlaktózové. S touto krémovou kašou si vaše ráno obľúbite ešte viac!Nakoniec horúcu kašu odporúčam poliať studeným mliekom. Milujem ten kontrast studenej a teplej chuti. :)
Suroviny:
1/2
ks
banán
1
ČL
vanilkový extrakt
1/2
šálky
mandľové mlieko
2
PL
práškové kakao/karob
-
-
med/javorový sirup/agave podľa chuti
1/3
šálky
neuvarená pohánka
Postup:
Pohánku som si večer namočila do vody. Ráno som vodu vyliala a pohánku umyla pod tečúcou vodou. V mixéri som si rozmixovala dohladka mlieko, banán, práškové kakao a vanilkový extrakt (ak pridávate med, pridajte teraz). V hrnci som zmes priviedla k varu, stíšila plameň na minimum a pridala pohánku. Miešala som, dokiaľ pohánka nezačala hustnúť a nevznikla mi bohatá a krémová konzistencia.
Pohánku som premiestnila do hlbokej misky, poukladala na ňu zvyšok banánu a horúcu som ju ešte poliala studeným mliekom.
Dobrú chuť. 🙂