Krémové risotto s gaštanmi, pórom a hríbmi
Info:
Úvod:
Táto krémová delikatesa s gaštanmi a hríbmi je perfektná odpoveď na už prichádzajúce chladné a jesenné obdobie. Keď budete potrebovať chutné a teplé jedlo na zahriatie, určite siahnite po tomto recepte. 🙂
Suroviny:
Postup:
V malom hrnci som si zohriala kurací vývar. Vo veľkej a hblšej panvici som si rozohriala maslo ghee a zľahka opiekla cesnak nakrájaný najemno a pór nakrájaný na kolieska. Následne som pridala ryžu, gaštany nakrájané na menšie kúsky, hríby nakrájané na plátky, dochutila soľou, korením a premiešala. Potom som postupne pridávala po naberačke vývaru, dokiaľ ryža nenasiakla všetok vývar. Opakovala som, dokiaľ ryža nebola uvarená (15-20 min).
Nakoniec som do hotového risotta primiešala strúhaný parmezán na zjemnenie a rozdelila do 2 misiek.
Podávame ihneď.
Dobrú chuť.