Krémové risotto s gaštanmi, pórom a hríbmi

Info:

2 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia obsahuje:
439 kcal
Sacharidy: 69 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 11 g

Úvod:

Táto krémová delikatesa s gaštanmi a hríbmi je perfektná odpoveď na už prichádzajúce chladné a jesenné obdobie. Keď budete potrebovať chutné a teplé jedlo na zahriatie, určite siahnite po tomto recepte. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
2 PL - strúhaný parmezán
1 ks - cesnak (strúčik)
1/2 ks - pór
1 PL - maslo ghee
150 g - ryža arborio
100 g - uvarené a ošúpané gaštany
1000 ml - zeleninový vývar
100 g - nakrájané šampiňóny

Postup:

V malom hrnci som si zohriala kurací vývar. Vo veľkej a hblšej panvici som si rozohriala maslo ghee a zľahka opiekla cesnak nakrájaný najemno a pór nakrájaný na kolieska. Následne som pridala ryžu, gaštany nakrájané na menšie kúsky, hríby nakrájané na plátky, dochutila soľou, korením a premiešala. Potom som postupne pridávala po naberačke vývaru, dokiaľ ryža nenasiakla všetok vývar. Opakovala som, dokiaľ ryža nebola uvarená (15-20 min).
Nakoniec som do hotového risotta primiešala strúhaný parmezán na zjemnenie a rozdelila do 2 misiek.
Podávame ihneď.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy