Krémová polievka z bielych fazúľ a pečeného cesnaku
Info:
Úvod:
Dnes posielam recept na túto krémovú polievku, ktorá je veľmi jednoduchá, plná chutí a vôni. Verili by ste, že krémová polievka sa dá pripraviť aj bez smotany a zahusťovania?
Maslová biela fazuľa vytvorí krémovosť aj bez týchto vysoko-kalorických prísad! Krémové a zdravé, kto by to povedal…:)
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Vrchy hlavičiek cesnaku som odkrojila, položila na alobal, poliala 1 PL olivového oleja, dochutila soľou a zabalila. Piekla som 30-35 minút. Potom som vybrala, rozbalila a nechala vychladnúť bokom.
Kým sa cesnak piekol, v hrnci som si rozohriala 1 PL olivového oleja, pridala cibuľu, soľ a opiekla do mäkka. Následne som do cibule vmiešala 4 šálky uvarenej fazule a miešala asi 5 minút. Potom som pridala 2 šálky vývaru a nechala variť asi 10 minút. S ponorným mixérom vedľa v miske som vymixovala na pyré zvyšnú fazuľu, rozmarín (odstráňte stopku), biele korenie, tymian a 1 šálku vody. Túto zmes som vyliala do hrnca s ďalšími 2 šálkami vody, kde sa varila fazuľa.Vychladnutý cesnak som ošúpala, pridala do misky, kde som mixovala fazuľu, a pridala ešte 1 šálku vody a vymixovala znova. Túto cesnakovú zmes som pridala do hrnca, kde sa varila fazuľa a vymixovala polievku do hladkej konzistencie. Varila som nakoniec ešte 10 minút.
Podávame so strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂