Krémová polievka z bielych fazúľ a pečeného cesnaku

Info:

6 porcií
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 porcia (1 šálka) obsahuje:
309 kcal
Sacharidy: 50 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Dnes posielam recept na túto krémovú polievku, ktorá je veľmi jednoduchá, plná chutí a vôni. Verili by ste, že krémová polievka sa dá pripraviť aj bez smotany a zahusťovania?

Maslová biela fazuľa vytvorí krémovosť aj bez týchto vysoko-kalorických prísad! Krémové a zdravé, kto by to povedal…:)

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - podľa chuti - -
● olivový olej - 2 PL -
● voda - 4 šálky -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 ks -
● uvarená biela fazuľa - 7 šálok -
● zeleninový vývar - 2 šálky -
● celá hlavička cesnaku - 2 ks -
● vetvička rozmarínu - 1 ks -
● mleté biele korenie - 1/2 ČL -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Vrchy hlavičiek cesnaku som odkrojila, položila na alobal, poliala 1 PL olivového oleja, dochutila soľou a zabalila. Piekla som 30-35 minút. Potom som vybrala, rozbalila a nechala vychladnúť bokom.

Kým sa cesnak piekol, v hrnci som si rozohriala 1 PL olivového oleja, pridala cibuľu, soľ a opiekla do mäkka. Následne som do cibule vmiešala 4 šálky uvarenej fazule a miešala asi 5 minút. Potom som pridala 2 šálky vývaru a nechala variť asi 10 minút. S ponorným mixérom vedľa v miske som vymixovala na pyré zvyšnú fazuľu, rozmarín (odstráňte stopku), biele korenie, tymian a 1 šálku vody. Túto zmes som vyliala do hrnca s ďalšími 2 šálkami vody, kde sa varila fazuľa.Vychladnutý cesnak som ošúpala, pridala do misky, kde som mixovala fazuľu, a pridala ešte 1 šálku vody a vymixovala znova. Túto cesnakovú zmes som pridala do hrnca, kde sa varila fazuľa a vymixovala polievku do hladkej konzistencie. Varila som nakoniec ešte 10 minút.

Podávame so strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť! 🙂