Kakaové mini bábovky s horúcou hruškou

Info:

6 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks obsahuje:
227 kcal
Sacharidy: 49 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Elegantný “single” bezlepkový dezertík, v ktorom sa ukrývajú všetky chute jesene. Stačí jedno uhryznutie a okamžite sa zamilujete! Vychutnajte si ich dokonalosť pri víkendovom pohodlí s rodinou. 🙂

TIP: Ak nemáte formu na mini bábovky, pokojne ich môžete upiecť aj v muffinovej forme v papierových košíčkoch.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

štipka - - soľ
1 ČL - mletá škorica
1 šálka - pohánková múka
1/3 šálky - práškové kakao
1 ČL - kypriaci prášok do pečiva
1 ČL - vanilkový extrakt
1 ks - vajce
1/2 šálky - jablkové pyré
1/2 šálky - mandľové mlieko
3/4 šálky - kokosový cukor
1/3 šálky - horúca čierna káva
1 PL - kokosový olej
1-2 ks - hruška
1/2-1 ČL - perníkové korenie
- - - šťava z 1/2 citróna
2 PL - kokosový cukor

Postup:

Formu na mini bábovky som si vymazala kokosovým olejom a poprášila pohánkovou múkou. Cez sitko do misy som si preosiala múku, kakao, škoricu a prášok do pečiva. Následne som primiešala kokosový cukor a štipku soli. V druhej miske som zmiešala mandľové mlieko, jablkové pyré, vajce a vanilkový extrakt. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a elektrickými metličkami vymiešala dohladka. Nakoniec som do zmesi primiešala kávu. Formu na mini bábovky som naplnila vždy do 3/4. Piekla som 25-30 minút pri 180 stupňoch.
Kým sa bábovky piekli, pripravila som si hruškovú polevu/kompót. V hrnci som si roztopila kokosový olej s cukrom, perníkovým korením a citrónovou šťavou. Potom som pridala hrušku nakrájanú na malé kocky a na miernom plameni varila, dokiaľ hruška nebola mäkká.
Vrch každej bábovky som naplnila kúskami horúcej hrušky.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy