Kakaové mini bábovky s horúcou hruškou
Info:
Úvod:
Elegantný “single” bezlepkový dezertík, v ktorom sa ukrývajú všetky chute jesene. Stačí jedno uhryznutie a okamžite sa zamilujete! Vychutnajte si ich dokonalosť pri víkendovom pohodlí s rodinou. 🙂
TIP: Ak nemáte formu na mini bábovky, pokojne ich môžete upiecť aj v muffinovej forme v papierových košíčkoch.
Suroviny:
Postup:
Formu na mini bábovky som si vymazala kokosovým olejom a poprášila pohánkovou múkou. Cez sitko do misy som si preosiala múku, kakao, škoricu a prášok do pečiva. Následne som primiešala kokosový cukor a štipku soli. V druhej miske som zmiešala mandľové mlieko, jablkové pyré, vajce a vanilkový extrakt. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a elektrickými metličkami vymiešala dohladka. Nakoniec som do zmesi primiešala kávu. Formu na mini bábovky som naplnila vždy do 3/4. Piekla som 25-30 minút pri 180 stupňoch.
Kým sa bábovky piekli, pripravila som si hruškovú polevu/kompót. V hrnci som si roztopila kokosový olej s cukrom, perníkovým korením a citrónovou šťavou. Potom som pridala hrušku nakrájanú na malé kocky a na miernom plameni varila, dokiaľ hruška nebola mäkká.
Vrch každej bábovky som naplnila kúskami horúcej hrušky.
Dobrú chuť.