Jablkové lievančeky z kokosovej múky a proteínu
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
25 minút
1 ks obsahuje:
76 kcal
8 g sacharidov
2 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Milujem jeseň, farebnosť tohto obdobia. Rada si toto obdobie pripomínam aj na tanieri. :) Jablko, vôňa škorice, škoricový proteín, horúci javorový sirup...Toto všetko obsahujú tieto chutné a zdravé lievančeky, ktoré sa jednoducho hodia na tieto sychravé rána! :)Kokosová múka absorbuje tekutinu ako blázon, tak sa nezľaknite, ak pri zmiešaní surovín budete mať hutnejšiu masu.
Suroviny:
1/2
ČL
mletá škorica
1/2
ČL
jedlá sóda
3
ks
vaječný bielok
1
PL
jablkové pyré
3
PL
kokosová múka
navrch
-
med/javorový sirup/agave
1
PL
škoricový/vanilkový proteín
4
ks
tenké plátky jablka
1 - 2
PL
kokosové mlieko light
Postup:
V jednej miske som si zmiešala kokosovú múku, proteín, škoricu a jedlú sódu. V druhej miske som si zmiešala vaječné bielka, jablkové pyré a kokosové mlieko (ak chcete pridať do cesta tekuté sladidlo, pridajte teraz). Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala (cesto nebude ako klasické lievancové, ale tuhšie).
Na panvici som si rozohriala kokosový olej, nabrala som si 2 PL zmesi a vytvarovala malý lievanec. Na vrch lievanca som položila plátok jablka a po cca 2 minútach som pretočila na druhú stranu a opekala druhú stranu ešte 2 minúty dozlatista.
Opakujeme so zvyšnými. Nakoniec som horúce lievance poliala javorovým sirupom.
Dobrú chuť. 🙂