Jablkové lievančeky z kokosovej múky a proteínu
Info:
Úvod:
Milujem jeseň, farebnosť tohto obdobia. Rada si toto obdobie pripomínam aj na tanieri. 🙂 Jablko, vôňa škorice, škoricový proteín, horúci javorový sirup…Toto všetko obsahujú tieto chutné a zdravé lievančeky, ktoré sa jednoducho hodia na tieto sychravé rána! 🙂
Kokosová múka absorbuje tekutinu ako blázon, tak sa nezľaknite, ak pri zmiešaní surovín budete mať hutnejšiu masu.
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala kokosovú múku, proteín, škoricu a jedlú sódu. V druhej miske som si zmiešala vaječné bielka, jablkové pyré a kokosové mlieko (ak chcete pridať do cesta tekuté sladidlo, pridajte teraz). Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala (cesto nebude ako klasické lievancové, ale tuhšie).
Na panvici som si rozohriala kokosový olej, nabrala som si 2 PL zmesi a vytvarovala malý lievanec. Na vrch lievanca som položila plátok jablka a po cca 2 minútach som pretočila na druhú stranu a opekala druhú stranu ešte 2 minúty dozlatista.
Opakujeme so zvyšnými. Nakoniec som horúce lievance poliala javorovým sirupom.
Dobrú chuť. 🙂