Horúce ovocno-škoricové suflé
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
20 minút
1 porcia (s 1/2 banánu) obsahuje:
150 kcal
17 g sacharidov
4.50 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Vajcia sú veľmi výživné a predstavujú jeden z najzdravšich spôsobov, ako začať svoj deň. Ale povedzme si pravdu, ak ich máme jesť každý deň, na ten istý spôsob, omrzia! Potrebovala som nový spôsob, ako ich pripraviť a začala som si pripravovať toto skvelé, nadýchané a nízko-kalorické suflé.Ideálne na raňajky, alebo ako zdravá desiata, či dezert po obede. Pre toto zimné obdobie si ho môžete "pretransformovať" do vianočnej podoby a namiesto škorice použiť perníkové korenie a ako ovocie použiť jablká nakrájané na kocky. ;)
Suroviny:
1
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
2
ks
vaječný bielok
na vymazanie nádob
-
kokosový olej
2
ks
žĺtok
najlepšie čerstvé lesé ovocie, alebo banán
-
ovocie podľa chuti
voliteľné, na posypanie
-
trstinový/kokosový cukor
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a nádoby na suflé som si zľahka vymazala kokosovým olejom (ak nemáte nádoby na suflé, použite menšie misky vhodné na zapekanie v rúre). Potom som na spodok každej misky poukladala lesné ovocie a dala nachvíľu bokom.
Vedľa v hlbšej miske som si elektrickými metličkami z vaječných bielkov vyšľahala sneh. V dalšej miske som si vymiešala žĺtky s medom a škoricou. Sneh z bielkov som zľahka primiešala do medovo-škoricovej zmesi a rovnomerne lyžicou naukladala na vrch ovocia (ak chcete, pred vložením do rúry vrch suflé posypte kokosovým cukrom pre chrumkavosť).
Zapekala som 10 minút.
Dobrú chuť. 🙂