Horúce ovocno-škoricové suflé
Info:
Úvod:
Vajcia sú veľmi výživné a predstavujú jeden z najzdravšich spôsobov, ako začať svoj deň. Ale povedzme si pravdu, ak ich máme jesť každý deň, na ten istý spôsob, omrzia! Potrebovala som nový spôsob, ako ich pripraviť a začala som si pripravovať toto skvelé, nadýchané a nízko-kalorické suflé.
Ideálne na raňajky, alebo ako zdravá desiata, či dezert po obede. Pre toto zimné obdobie si ho môžete “pretransformovať” do vianočnej podoby a namiesto škorice použiť perníkové korenie a ako ovocie použiť jablká nakrájané na kocky. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a nádoby na suflé som si zľahka vymazala kokosovým olejom (ak nemáte nádoby na suflé, použite menšie misky vhodné na zapekanie v rúre). Potom som na spodok každej misky poukladala lesné ovocie a dala nachvíľu bokom.
Vedľa v hlbšej miske som si elektrickými metličkami z vaječných bielkov vyšľahala sneh. V dalšej miske som si vymiešala žĺtky s medom a škoricou. Sneh z bielkov som zľahka primiešala do medovo-škoricovej zmesi a rovnomerne lyžicou naukladala na vrch ovocia (ak chcete, pred vložením do rúry vrch suflé posypte kokosovým cukrom pre chrumkavosť).
Zapekala som 10 minút.
Dobrú chuť. 🙂