Čokoládový brownies z červenej repy

Čokoládový brownies z červenej repy

Výživové Hodnoty:

16 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
189 kcal
26 g sacharidov
15 g tuku
5 g bielkovín

Popis:

A s čokoládovým krémom z kokosového mlieka. Je úžasné, že niekedy z menej obľúbenej zeleniny vznikne fantastický koláč! Presne ako tento čokoládový brownies. Som nadšená, že vám ho môžem dnes "ponúknuť". Možno, kto ešte nevyskúšal koláče zo zeleniny si povie: "Ble!" a zamračí sa. Ale potom po vyskúšaní si povie: "Wow, mňam!" a stanete sa jeho milovníkom. ;) Nastrúhaná červená repa mu dodá vláčnosť a urobí ho výživnejším. Čokoládový krém si odporúčam pripraviť deň dopredu, pripravuje sa podobne ako parížsky krém. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

1 ČL mletá škorica
1/2 šálky med/javorový sirup/agave
1/4 šálky práškové kakao
1 ČL jedlá sóda
1 ČL vanilkový extrakt
3 ks vajce
1 a 1/2 šálky hladká celozrnná múka
1/2 šálky rozpustený kokosový olej
1/2 šálky kokosový cukor
50 g nasekaná kvalitná horká čokoláda
2 šálky nastrúhaná a uvarená cvikla

Čokoládový krém:

1 konzerva (400ml) kokosové mlieko
250 g nasekaná kvalitná horká čokoláda

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na pečenie (20x20cm) vyložila papierom na pečenie. V stredne veľkom hrnci na miernom plameni som si rozpustila kokosový olej a následne pridala javorový sirup, kokosový cukor, horkú čokoládu, mletú škoricu a vanilkový extrakt a miešala, dokiaľ mi nevznikla hladká zmes. Nechala som chvíľku vychladnúť, a potom pridala nastrúhanú cviklu s vajciami a vymiešala ručne metličkami dohladka. Nakoniec som do zmesi primiešala múku, kakao a jedlú sódu. Čokoládovú zmes som vyliala do formy a piekla 35-40 minút. Po upečení som nechala úplne vychladnúť, aby sa mi čokoládová poleva na vrchu brownies neroztopila.
Čokoládovú polevu som si pripravila nasledovne. Plechovku kokosového mlieka som si nechala cez noc v chladničke dobre vychladiť (plechovka musí byť na stojato, nie poležiačky). Potom som ju otvorila a vybrala z plechovky do misky iba tuhú kokosovú smotanu (kokosovú vodu buď vypite alebo použite do smoothie).
Horkú čokoládu som si nalámala do stredne veľkého hrnca a pomaly na miernom plameni roztápala s kokosovou smotanou. Keď čokoláda bola roztopená, zmes som vyliala do misy a dala chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Po vychladení som polevu vytiahla a nechala trošku zmäknúť pri izbovej teplote (cca 15-30 min). Potom som už iba elektrickými metličkami vyšľahala do nadýchaného krému a natrela na brownies.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky