
Celozrnné lievančeky s pažítkou, prosciuttom a vajíčkom
Info:
Úvod:
Skvelý tip na víkendové raňajky! 🙂 Nadýchané lievančeky s plátkami kvalitného prosciutta pokryté vajíčkom. Nízko – kalorické raňajky s vysokým obsahom bielkovín.
Ak nemáte radi prosciutto, tak namiesto neho môžete použiť plátky lososa alebo kuracej šunky. Vajíčko môžete taktiež pripraviť aj na spôsob strateného vajca. Lievančeky som pripravila podľa receptu na blinis.
Prekvapte vaše polovičky a pripravte im tieto raňajky do postele! 😉

Suroviny:
Postup:
Lievance som si pripravila podľa uvedeného receptu hore v popise. Keď som ich pripravovala, tak som do cesta k nim pridala ešte nasekanú čerstvú pažítku.
Ja osobne som vajíčka opiekla na spôsob volského oka.
Potom som už len jednoducho uložila na dva taniere vždy 2 ks lievančekov, 2 plátky prosciutta a jedno volské oko, ktoré som dochutila čiernym korením.
Nakoniec som ešte vrch posypala čerstvou pažítkou a podávala s lyžičkou bieleho jogurtu (creme friache).
Dobrú chuť! 🙂