Brokolicovo-bazalkový krém s ricottovými haluškami
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
1 porcia (250 ml polievky, 5 halušiek) obsahuje:
243 kcal
26 g sacharidov
8 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Dnes je našou hviezdou super zdravá brokolica plná antioxidantov! ;) Zelená bohyňa spojená s čerstvou bazalkou, pestom a ricottovými haluškami, ktoré jej dodávajú neprekonateľnú chuť.
Tú si musíte pripraviť!
Suroviny:
Polievka:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
2
šálky
zeleninový vývar
1/2-1
šálka
čerstvé bazalkové listy
1 (400g)
ks
brokolica
1
ks
stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky
Halušky:
-
-
soľ
1/2
šálky
špaldová múka hladká
1/4
šálky
strúhaný parmezán
1
ks
vajce
220
g
syr ricotta
-
-
hrsť nasekanej čerstvej bazalky
Postup:
Polievka- V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, očistený zemiak nakrájaný na kocky, brokolicu a chvíľku opiekla. Potom som zmes zaliala vývarom, dochutila čiernym korením, soľou a varila pod pokrievkou, dokiaľ zelenina a zemiaky nezmäkli. Ku koncu som pridala čerstvú bazalku a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Halušky- V hrnci som si mierne osolenú vodu priviedla k varu. Všetky suroviny na halušky som si zmiešala v miske a malou lyžičkou tvorila halušky, ktoré som spúšťala do zovretej vody (z cesta mi vyšlo cca 20 halušiek). Keď vyplávali na povrch, boli hotové.
Podávame s haluškami, čerstvou bazalkou a olivovým olejom, poprípade s nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť.