Brokolicovo-bazalkový krém s ricottovými haluškami

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (250 ml polievky, 5 halušiek) obsahuje:
243 kcal
Sacharidy: 26 g
Tuky: 8 g
Bielkoviny: 16 g

Úvod:

Dnes je našou hviezdou super zdravá brokolica plná antioxidantov! 😉 Zelená bohyňa spojená s čerstvou bazalkou, pestom a ricottovými haluškami, ktoré jej dodávajú neprekonateľnú chuť.
Tú si musíte pripraviť!

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Polievka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● zeleninový vývar - 2 šálky -
● čerstvé bazalkové listy - 1/2-1 šálka -
● brokolica - 1 (400g) ks -
● stredne veľký zemiak nakrájaný na kocky - 1 ks -
Halušky:
● soľ - - - -
● špaldová múka hladká - 1/2 šálky -
● strúhaný parmezán - 1/4 šálky -
● vajce - 1 ks -
● syr ricotta - 220 g -
● hrsť nasekanej čerstvej bazalky - - - -

Postup:

Polievka- V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, očistený zemiak nakrájaný na kocky, brokolicu a chvíľku opiekla. Potom som zmes zaliala vývarom, dochutila čiernym korením, soľou a varila pod pokrievkou, dokiaľ zelenina a zemiaky nezmäkli. Ku koncu som pridala čerstvú bazalku a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Halušky- V hrnci som si mierne osolenú vodu priviedla k varu. Všetky suroviny na halušky som si zmiešala v miske a malou lyžičkou tvorila halušky, ktoré som spúšťala do zovretej vody (z cesta mi vyšlo cca 20 halušiek). Keď vyplávali na povrch, boli hotové.
Podávame s haluškami, čerstvou bazalkou a olivovým olejom, poprípade s nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť.