Brokolicovo-bazalkový krém s ricottovými haluškami
Info:
Úvod:
Dnes je našou hviezdou super zdravá brokolica plná antioxidantov! 😉 Zelená bohyňa spojená s čerstvou bazalkou, pestom a ricottovými haluškami, ktoré jej dodávajú neprekonateľnú chuť.
Tú si musíte pripraviť!
Suroviny:
Postup:
Polievka- V hrnci som si rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, cesnak, očistený zemiak nakrájaný na kocky, brokolicu a chvíľku opiekla. Potom som zmes zaliala vývarom, dochutila čiernym korením, soľou a varila pod pokrievkou, dokiaľ zelenina a zemiaky nezmäkli. Ku koncu som pridala čerstvú bazalku a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Halušky- V hrnci som si mierne osolenú vodu priviedla k varu. Všetky suroviny na halušky som si zmiešala v miske a malou lyžičkou tvorila halušky, ktoré som spúšťala do zovretej vody (z cesta mi vyšlo cca 20 halušiek). Keď vyplávali na povrch, boli hotové.
Podávame s haluškami, čerstvou bazalkou a olivovým olejom, poprípade s nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť.